Полицаите излизат на два протеста през януари

билбордпол

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) продължава своите протестни действия с исканията за увеличение на 15% на основните възнаграждения на работещите в МВР, обвързване на заплатите със социалноизмерим показател и нов Закон за МВР, съобщиха от пресцентъра на синдиката.

Първата серия от протести ще се проведе на 11 януари 2018 г. СФСМВР планира две групи от членове да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС. В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа, протестиращите служители в МВР ще „посрещат“ делегациите с винили на кръстовището на бул. „Брюксел“ и бул. „Цариградско шосе“ и на кръстовището на Орлов мост. Протестните действия ще продължат в 18.15 часа в района на Народния театър „Иван Вазов“.

Следващата дата, на която ще протестират членовете на СФСМВР е 25 януари 2018 г., когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в България.

Протестът ще започне в 11.00 часа в района на НДК.

Успоредно с това, СФСМВР продължава своята кампания с билбордове, съдържащи послания към пристигащите делегации. С надписи на български и английски език, съдържанието гласи: „Служителите в МВР са по-ниско платени в сравнение с техните колеги в ЕС. Тяхната основна заплата е само 340 евро“.

Comments

comments