Полицаите заплашиха с нови протести, ако бюджетът на МВР не бъде увеличен

В навечерието на обсъждането на проектобюджета за 2017 г. полицаите отново заплашиха с протести, ако в него не бъде предвидено увеличение на издръжката на МВР, пише Mediapool.bg.

Председателят на Синдикалната федерация на служитеите в силовото ведомство Валентин Попов обяви пред БНР, че с колегите му подготвят демонстрация на 26 ноември или 3 декември, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

„Оказва се, че увеличението на бюджета на МВР със 109 милиона е предназначено не за увеличение заплатите на служителите, не за обновяване на техника, не за подобряване на условията им на труд, а за покриване на увеличение на осигурителните им вноски към НОИ с 20%. Практически, през следващата година се очаква МВР да работи с бюджет в размери като тоя, досегашната и близки до размерите на бюджета от миналата година, което означава отново капиталови разходи в размер, смешен за ведомство с мащабите на МВР, което означава никакво увеличение на заплатите на служителите в МВР , което означава изключително ограничени средства за техническо оборудване“, коментира Попов.

Comments

comments