Плувец от Сандански с автограф от Фелпс за рождения си ден

Плувната гордост на Сандански Антъни Иванов получи снимка с автограф на своя кумир Майкъл Фелпс за 18-ия си рожден ден. Подаръкът е от чичо му Петър, който живее в Лондон. Именно там най-титулуваният олимпиец сътвори през 2012 г. поредния си подвиг. Снимката и автографът са оттогава. Антъни Иванов, който е европейски вицешампион при юношите на 200 метра бътерфлай и национален мултирекордьор в няколко стила, е върл почитател на Фелпс.

Преди 3 години той спечели благотворителния търг на Нина Рангелова, организиран на държавното първенство, купувайки фланелка на Куршума от Балтимор при завръщането му в плуването в Гран при на Меса, САЩ.

Сумата от 203 лв. пък беше еквивалент на времето, което Антъни беше дал на коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай – 2:02,57 минутиpic_big (18)

на силния турнир „Комен Къп” в Израел.

Екипът на английската продуцентска къща Trans world sport пък направи паралел с младия Фелпс във филма за състезателя на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански), който бе сниман наскоро.

Антъни ще отбележи пълнолетието си с две тренировки за деня, тъй като се подготвя усилено за световното първенство в Будапеща, което започва след няколко дни. Ще полее 18-ия си рожден ден с фреш и в компанията на семейството си в Сандански.

Comments

comments