Пирин загуби с 0:1 от Берое

пирин

Отборът на Пирин- Благоевград загуби с 0:1 в домакински мач от 16-тия кръг на Първа лига от тима на Берое- Стара Загора.

В началото на мача домакините играха по-активно, но не успяха да стигат до вратата на противника. В 25-ата минута Костов се опита да прониже стража на Берое с удар извън наказателното поле, но топката мина над гредата.  След центриране на Каракачанов, атака на гостите бе спряна от Николов, който изчисти пред Охене в 33-тата минута. В края на първото полувреме Марко Адамович направи опит за гол, но кълбото попадна право в ръцете на Макенджиев.

През началото на второто полувреме, гостите поеха играта в свои ръце. В 47-та минута Педро Еуженио шутира към вратата на Макенджиев, но стражът успя да избие. Пирин отговори с опасен удар на Ничев, който бе спрян от Перниш. В 62-ата минута шут на Антон Костадинов мина покрай вратата.  Минути по-късно, изстрел на Станислав Костов попадна в ръцете на стража на гостите. В 71-ата минута Карачанаков атакува вратата на орлетата, но топката рикошира във вратаря на домакините и излезе в корнер.

В 85-тата минута за победните 3 точки се разписа Мартин Камбуров. След изпълнението на корнер от страна на старозагорци, нападателят получи топката от Иван Иванов и с точен удар я изпрати към вратата на Макенджиев.

До последния съдийски сигнал, орлетата не успяха да вкарат гол и да спрат черната серия. Зелените записаха трета поредна загуба и осми мач без победа.

След двубоя отборът на Пирин се нарежда на 12-та позиция с актив от 13 точки, а Берое на 5-та с 27 точки.

Comments

comments