Пирин загуби последната битка за годината от Лудогорец с 0:2

25158346_1744529772523628_3229923013978186636_n

В последния 20-ти кръг за есенния полусезон отборът на Пирин- Благоевград загуби в домакински мач от тима на Лудогорец с 0:2.

В началото на двубоя отборът на Лудогорец направи своята първа атака към вратата на Пирин. След центриране на Саша от фланга, Кампаняро запрати топката към левия ъгъл на Макенджиев, който успя да избие в корнер. Следващата опасност за Пирин се разигра в 10-тата минута. След извеждащ пас от Мисиджан, Лукоки имаше страхотна възможност да отбележи, тъй като домакините нямаше как да реагират, но мерникът му се оказа неточен.

В 22-та минута Радослав Кирилов се пребори с капитана на Терзиев. Орлето успя да свали топката към Станислав Костов, но последва излизане на кълбото в аут.

По един жълт картон си размениха и двата отбора 15 минути преди края на редовното първо полувреме. Грубата игра на Антон Костадинов му донесе жълтото решение на съдията, а Лукоки си получи наказанието, след като си позволи да изблъска Стилиян Николов.

Последваха две съдбоносни минути. Лудогорец успя да запише две попадение за отрицателно време. В 31-ата минута Клаудиу Кешеру мина между домакините след пряк свободен удар и изигра Макенджиев за 0:1. Резултатът бе покачен от Лукас Саша.  В 32-та минута футболистът направи пробив по крилото, после центрира. Кешеру продължи с глава за Лукоки, който се разписа от 10 метра за 0:2.

През второто полувреме, в 61-та минута Кампаняро направи опит да вкара с глава близо до врата, но безуспешно. Секунди по- късно Мисиджан се размина с футболистите на Пирин, продължи успоредно на наказателното поле и направи опит по земя, който попадна право в бранителя на орлетата.

Вандерсон също се опита да покачи резултата, след като се появи на мястото на Мисиджан .В 77-ата орлетата не успяха да спрат пробива на футболиста. Играчът шутира, но топката премина на сантиметри от вратата на Макенджиев.

До последния съдийски сигнал разиграването бе в центъра на терена, без реални заплахи и за двата отбора.

Пирин приклюва годината на 11 позиция с актив от 19 точки, а Лудогорец посреща 2018 на лидерското място с 48 точки.

След мача орлетата са почивка до 8 януари. Поради състоянието на Пирин, треньорът Милен Радуканов коментира, че личното решение на играчите не трябва да бъде съдено. В тази ситуация всеки има правото да поеме по друг път и да гледа напред към бъдещето.

 

Comments

comments