Пирин ГД продължава без победа в хандбала

Добруджа очаквано победи опашкаря в А хандбална група Пирин Гоце Делчев. Жълто-зелените се наложиха в зала Русалка с 36:28, на полувремето 23:9. Голмайсторът Джошкун Якубов се отчете с 11 точни попадения, Стилиян Стоянов добави 5 гола за победата.
Първото полувреме играта на добруджанци бе много стабилна и те поведоха с 4:0, като първото попадение за гостите падна едва в петата минута на мача и то след изпълнение на дузпа. Опитите на Пирин да нарушат темпото на добруджанци се оказаха неуспешни, а уместните намеси на вратаря Емил Иванов внесоха допълнителна несигурност в играта им и те успяха да отбележат едва 9 гола срещу 23 от страна на домакините.
През второто полувреме обаче по-мотивираният тим на полето бе този на Пирин и докато в началото се играеше гол за гол, то след 16 мин. гостите успяха да отбележат пет безответни попадения и да намалят разликата на 8 гола (30:22) след което играта отново тръгна точка за точка, за да завърши мачът при резултат 36:28.pirin-gotse-delchev-handbal-640x360

Comments

comments