Пирин ГД приема в неделя Спартак Варна

Със сигурност предстоящия неделен ден се очаква с нетърпение от хандбалните фенове в България, защото предстои 1-ия кръг на „А” РХГ при мъжете. За разлика от миналия шампионат, тази година отборите в елита са девет, като „Левски” ,град Левски няма да участва. Така във всеки кръг ще се играят по четири мача, а един отбор ще почива.
Един от най-оспорваните мачове от програмата на кръга в неделя се очаква да бъде в Гоце Делчев, където домакините от Пирин приемат Спартак (Варна).
„ Подготовката ни върви нормално. Взехме няколко нови момчета в състава и вече са картотекирани. Георги Георгиев, Илия Ланджев, Тодор Жингов, Добрин Тунтев и Даниел Грозданов са част от нашия отбор и ще разчитам на тях. Целта ни тази година е да надградим ,така да се каже, двете четворки от миналото първенство, на които се класирахме на въпросната позиция в шампионата и останахме 4-и за Купа България. Със сигурност ще играем атакуващ хандбал във всички предстоящи срещи”, сподели старши треньора на Пирин Николай Пиргов.
Гостите от Спартак завършиха на 7-мо място в миналото първенство, но сега целите със сигурност ще бъдат по –високи.
„ Определено ни очаква много тежък срещу Пирин. За съжаление не мога да разчитам на един от основните си играчи Георги Динев, който е с травма на глезена. Почти сигурно и новото ни попълнение Йордан Михайлов няма да играе защото не е на 100 % готов. Ще разчитам обаче на германеца Денис Вегнер, който е студент във Варненския университет и миналата година само тренираше с нас. Сега е картотекиран и ще игра за Спартак. Дано със спечелените точки през сезона да завършим на водещо място в класирането, което ще ни даде възможност да попаднем в Топ 4 и да играем за разпределението на медалите”, заяви Веселин Станков – старши треньор на Спартак ВН.
Ето и програмата на мачовете от 1-ия кръг мъжкото хандбално първенство – „А” РХГ:

Локомотив (Варна) – Осъм . Двубоят ще се играе в Ловеч !
Добруджа (Добрич) – Локомотив ГО
Чардафон (Габрово)- НСА (София)
Пирин (Гоце Делчев)- Спартак (Варна)
Фрегата (Бургас) – почива
Всички срещи ще започнат в неделя / 24 септември/ от 15:00 часа.pirin-gotse-delchev-handbal-640x360

Comments

comments