„Пирин“ Благоевград се класира на шесто място в 7-мия межуднароден плувен турнир „Leskovacki pobednik”

2(6)

Отлично представяне на българските отбори на Седмият международен турнир по плуване „Leskovacki pobednik”, провел се в сръбският град Лесковац.

В турнира участваха 440 плувци от 28 отбора от Сърбия, БЮР Македония и България разпределени в седем възрастови групи от 8 до 16-годишна възраст.

Българското плуване беше представено с 28 деца от отборите „Атомик” Козлодуй, „Акулите” Бургас, „Вихрен” Сандански, „Пирин” Благоевград и софийските „Левски” и “София’21”.

Нашите отбори завоюваха общо 42 медала – 8 златни, 17 сребърни и 17 бронзови.

Всички участници можеха да плуват в неограничен брой дисциплини.

В отделните възрастови групи първите трима получиха медали. Отделно във всяка група бяха определени най-добрите въз основа на получените точки от трите си най-силни плувания.

По последният показател най-добро класиране осъществи десетгодишният Димитър Кулев от „Пирин”, който се класира първи в своята възраст с 824 точки.

Отлично плуване направи 12-годишната Василена Георгиева, която завоюва първите места на 50 и 100 м свободен стил, като на 50 м с време 29,22 сек. се доближи на 28 стотни до собствения си рекорд.

От останалите български участници златни медали завоюваха: десетгодишните Димитър Кулев и Михаил Градев, както и деветгодишният Владимир Шарков – от „Пирин”, единадесет годишният Борис Тодоров от „Акулите”, и осемгодишната Никол Николова от „Атомик”.

Победител в турнира отборно е тимът на „Дубочица”. От българските отбори, сред десетте първи отбора се класира „Пирин” Благоевград на шестото място.

Comments

comments