Петима българи са задържани на границата за нелегален внос в Гърция на акцизни стоки

e2ea4c2dcbbdee123edcf13d02364616

Петима българи са задържани на граничния пункт „Промахон“ за нелегален внос в Гърция на акцизни стоки. Масово се проверяват автомобилите, идващи от България, независимо от тяхната регистрация.

Проверките на граничния пункт „Промахон“ са засилени, а арестите на нарушителите са ежедневно. Непосредствено след граничния пункт се извършват проверки на влизащите от България автомобили, предава БНР. Екипите проверяват за нелегален внос на акцизни стоки. Само в рамките на няколко часа бяха задържани петима български граждани, които направиха опит да внесат в Гърция над допустимото количество акцизни стоки.

Полицията съобщава за задържан българин с 640 пакета цигари и 20 литра алкохол. Още четирима нарушители са с обвинение за нелегален внос на алкохол, цигари и бензин в туби.

Проверките се извършват не само на автомобили с българска регистрация, а на влизащите от България пътници, независимо от регистрацията на автомобила. Арестуват се и гръцки граждани, които са нарушили закона.

Засилени са проверките на всички гранични пунктове с България, защото поради високата цена на стоките в Гърция, много от пътуващите правят опит да внесат от България акцизни стоки.

При извършване на нарушения се конфискува и автомобила, превозващ нелегалната стока.
*сн. бнр

Comments

comments