Пекин започна изграждането на комплекса за Зимните олимпийски игри през 2022г.

ои

Пекин започна изграждането на едно от трите олимпийски села за зимните игри през 2022 г. – това, което ще е разположено в града. Другите две ще са в Йенцин и Джандзякоу, разположени съответно на 90 и 194 км от китайската столица.

Комплексът, който ще бъде изграден за игрите се намира в северната част на Пекин върху 200 хил. кв. метра. В него ще бъдат настанени състезателите в спортовете на лед.

Обещанията са за висококачествено строителство с грижа за околната среда. След края на игрите комплексът ще се превърне в жилищна зона, обяви основният инвеститор – държавната Beijing Investment Group.

Състезателите в алпийските ски, бобслея, шейните и скелетона ще ас настанени в Йенцин, а Джандзякоу ще приеме тези в сноуборда, ски скоковете, биатлона и ски бягането.

Наскоро Пекин представи логата за олимпийските и параолимпийските игри под надслов „зимна мечта“. China Unicom стана официален телекомуникационен партньор.

След решението с таен вот на Международния олимпийски комитет в Куала Лумпур и спечелването на гласуването от Пекин с 44:40 гласа, столицата на Китай ще бъде първият град, който е домакинствал както летни, така и зимни Олимпийски игри. . Единственият конкурент на града беше старата столица на Казахстан – Алмати, след като европейските номинации Осло, Мюнхен и Стокхолм се отказаха от напреварата. 

Малко повече от месец остава до началото на игрите в Пьончан. Те дават началото на „азиатската олимпийска вълна“, като ще бъдат последвани от летните в Токио 2020 и зимните в Пекин 2022. След това игрите се насочват към Париж 2024.

Comments

comments