Открита е обществена поръчка за укрепване на свлачището при 72-ти км на път I-6 Радомир – Перник

I-6_Pernik-Kiustendil

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за извършването на проучвателно-проектантски работи и изпълнение на дейности по укрепване на свлачището при км 72+300 на път I-6 Радомир – Перник. Целта е да бъдат проучени инженерно-геоложките условия в района на свлачището, причините за активизиране и разработване на техническо решение за трайното възстановяване и укрепване на засегнатия участък. Индикативната стойност на поръчката е 400 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 29 януари 2018 г.

Проектът ще кандидатства за финансиране по приоритетна ос 4 „Превенция и управление на риска от наводнения и свлачища“ на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

Участъкът, който ще се укрепи е в местността „Цървеняка“. Дължина на пътния участък, засегнат от свлачищния процес, е около 25 метра. Основните причини за проявените свлачищни процеси, според становището на експертите, е преовлажняване на откоса в следствие на паднали значителни количества валежи, геоложки строеж и геоморфоложки особености, нерегулиран отток от терените над откоса и др.

Comments

comments