Организаторите на Писта „Диамо“ 2017 в усилена подготовка за последния кръг по автомобилизъм

Pista Diamo2

Остават точно 9 дни до старта на Писта „Диамо“ 2017, а организаторите са в процес на усилена подготовка. Спортният клуб „Диамо” връща традицията в Пистовия шампионат на България, а именно провеждане на надпреварата зад пределите на България. Това ще се случи в периода 18-19 ноември на сертифицираната писта за Формула 3 – Писта „Серес“, Гърция.

Организаторите обещават интересна битка във всички класове и в двата дни от състезанието. Новост, която клубът от Благоевград подкрепи с две ръце бе съвместното провеждане на надпреварата с незабравената група автомобили от миналото – „Купа Лада“.

Автомобилната писта в Серес е построена в съответствие с техническите спецификации, стандарти за безопасност и изисквания за провеждане на състезание от Формула 3. Дължината на една обиколка е 3189 м., завоите са 16 – 9 десни и 7 леви. Общата дистанцията, която трябва да премине всеки един от участници е точно 35,8329 км., за да завърши успешно в надпреварата.

Pista Start

„През изминалия уикенд бяхме на пистата в Серес за последни и довършителни подробности около организацията на Писта „Диамо“. Всичко е наред и вървим по график. Въпреки че шампионските титли в някои от класовете вече са решени, със сигурност ние като организатори ще дадем най- доброто от себе за безпроблемното протичане на надпреварата. Екипът ни от млади и мотивирани хора се увеличава с всяко следващо състезание, а това няма как да скрия, че ме радва изключително много! Това е посоката, в която трябва да върви Българският автомобилен спорт – възможност за развитие на младите кадри.“, коментира Директорът на състезанието и председател на СК „Диамо“, Георги Стоянов.

„Тази година няма да изпълнявам функцията на Директор на Писта „Диамо“, но пък от друга страна ще успея да наблюдавам стриктно работата на всеки един от момчетата и момичетата в екипа. Стремежът ни е да покажем едно по-високо и различно ниво за България. Разбира се, че ще помагам на всички, винаги помагам независимо каква длъжност изпълнявам в определено състезание.“, сподели автомобилната състезателка Диана Стоянова.

Comments

comments