Овладяха пожара край село Сенокос

4d42f1627cdeca7f951adf8486372c1a_XL

В 12.45 часа вчера термокамерите на Единния център за наблюдение и контрол на пожарната обстановка в Югозападното държавно предприятие засичат пожар в землището на с. Сенокос. Огънят е възникнал в селскостопански имоти, в непосредствана близост до махала Миновци. За 25 минути специализираната група за гасене от „ДГС Симитли” заедно със служители от предприятието атакува запалването още в началото.
След упорита двучасова битка с огнената стихия пожарът е локализиран и овладян, като не е навлязъл в близката иглолистна гора. Обгорени са около 9 дка треви и храсти. Към момента служители от териториалното поделение на ЮЗДП дежурят на място, за да не допуснат ново разпалване.

Микробус „Пежо” с рег. № Е 3658 КТ, незаконно транспортиращ 40 чувала с плод от синя смрика с тегло около 800 кг, задържаха служители от „ДЛС Дикчан”- с. Сатовча. Нарушението е установено при рутинна проверка на 4 август в 10.30 часа.
Бусът с плода е задържан в базата за съхранение на конфискувани вещи в поделението на ЮЗДП. На водача е съставен акт за транспортиране на недървесни горски продукти без позволително.

Comments

comments