ОбС – Благоевград упълномощи кмета Атанас Камбитов да представлява общината на предстоящото заседание на Асоциацията по ВиК

На днешното извънредно заседание на местния парламент съветниците приеха с пълно мнозинство предложението залегнало като единствена точка в дневния ред.

Заседанието бе свикано във връзка със Заповед № 165/12.02.2018 година на Заместник-кмет по икономика и финанси на Община Благоевград, , с която се връща за ново обсъждане Решение № 21, по Протокол № 2 на Общински съвет Благоевград от 06.02.2018 г., като незаконосъобразно и нецелесъобразно.

След състоялите се дебати, съветниците се обединиха около предложението за изменение в решението, направено от съветник Гергана Янчева и засягащо точки I.4. и I.5 от дневния ред на предстоящото заседание на Асоциацията по В и К. Тези точки касаят одобряване на предложената от „ВиК“ ЕООД – Благоевград Обобщена и Подробна инвестиционна програма за инвестиции в активи – ВиК системи и съоръжения, публична държавна и публична общинска собственост. Внесените промени се отнасят до увеличаване на средствата за инвестиции за Община Благоевград за 2018г., чрез включване на допълнителен обект „ремонт на ВиК мрежата на ул. „Мелник”“ в размер на 112 000 лева, към предвидените вече средства в размер на 430 550 лева. В противен случай съветниците упълномощават кметът Камбитов да гласува с „въздържал се“ по тези две точки.

С приетото решение, на кметът на общината – д-р Атанас Камбитов, се дава съгласие и се упълномощава да гласува позицията на общината по предвидения дневен ред в предстоящото редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, насрочено за 21.02.2018 г. (сряда) от 11:00.

Comments

comments