ОбС – Благоевград отхвърли предложение за временна комисия за контрол на ремонтните дейности в централната част

Днес на редовното заседание на Общински съвет Благоевград, бе отхвърлено предложението на БСП да бъде съзадена временна комисия за контрол върху изпълнението на реконструкцията на централната част на град Благоевград.

„За“ създаването на комисия, по предложение на БСП, своето съгласие дадоха В. Елезов и А. Тодоров, който заяви, че който не подкрепи предложението, значи го е страх.

Своето мнение против подобна комисия изразиха Радослав Тасков и кмета Атанас Камбитов. Те коментираха, че за да се стигне до стартирането на Европейски проект, предварително компетентни комисии са взели адекватни мерки и решения, за да не бъде злоупотребено с ремонтните дейности. Като аргументи към изявлението се допълни, че това не е първият проект, който се реализира на територията на общината и до сега не се е налагало създаването на доппълнителна комисия.

Камбитов пък с мултимедийна презентация припомни, че община Благоевград дължи над 9 милиона лева стари задължения за допуснати пропуски при реализирането на проекти до 2011 година от неговите предшественици.

С 12 гласа „за“, 14 „против“ и 3 „въздаржали се“, предложението бе отхвърлено.

Comments

comments