Обсъждат се насърчителни мерки за подобряване на околната среда

item_emilkaranikolov

Обсъждаме насърчителни мерки за иновации свързани с подобряване на околната среда и управление на битовите отпадъци. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на Конференцията „Проблеми и решения за подобряване на качеството на атмосферния въздух“. Той заяви още, че гарантирането на качеството на атмосферния въздух, който дишаме, е неотменимо задължение на всяка държава.

„Налага се да приемем факта, че на много места в България въздухът, който дишаме не е с особено задоволително качество и не съответства на екологичните норми, определени в Европейското законодателство“, каза Караниколов.

В рамките на конференцията министърът подчерта, че заедно с Министерството на транспорта и Министерството на околната среда и водите се предприемат мерки за подобряване чистотата на атмосферния въздух. „Предстоят разговори с производители на електромобили, като целта е да се привлекат инвеститори, които да произвеждат продукцията си в България“, каза той. И допълни, че експертите в работната група обсъждат и ползването на субсидии за тези, които ще притежават такива автомобили.

В заключение министър Караниколов изрази увереност, че вложените усилия и енергия от страна на всички, които са ангажирани с разрешаването на проблемите, свързани с качеството на атмосферния въздух ще положат здрава основа за устойчиви резултати в бъдеще.

Comments

comments