Новата книга на Бойка Асиова „Вълчицата излиза привечер“ бе представена в Благоевград

Писателката Бойка Асиова  зарадва читателите си  в Благоевград с нов роман – “Вълчицата излиза привечер”. Премиерата на книгата бе снощи в Регионалната библиотека.

DSC_0721

Новата творба се фокусира върху истории за имигранти в Америка и проблемите, пред които са изправени те. Романът разглежда въпросите за силата на малкия човек, за завръщането, за предизвикателствата, а авторката дори използва думи от старо време и местен диалект.

DSC_0729Пред своите читатели, тя разказа интересни факти около създаването на книгата и събитията свързани с нея. Говори за някои от героите си и моменти, които е преживяла създавайки този роман.

Бойка Асиова е един неповторим и неподръжаем писател, с богата душевност и култура. Всяка нейна книга носи на читателите нови емоции и чувство за лично обогатяване. Разговорите с нея отварят нови хоризонти и карат човек да се замисли, да се замисли за нещата, които вижда всеки ден по един нов и неосъзнат до момента начин.

Родена в красивия, сгушен между Рила, Пирин и Родопите град Разлог, тя продължава да пази корените си и да им дава нов живот с всяка следваща книга. Тя винаги намира място в своите творби, което да посвети на любимия град, на рода и традициите с които е закърмена. Именно това прави четенето на книгите и, едно своебразно пътешествие към Разлог и неговите история и традиции, някои от тях запазени и до днес.

 

 

DSC_0731

DSC_0727

Comments

comments