Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл специални гости на празника на Сандански

ПРОГРАМА-ПРАЗНИК-Recovered

На светли четвъртък след Великден град Сандански чества своя празник, който тази година ще бъде на 12 април 2018 г.

Празничните тържества започват още в сутрешните часове на Манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, където ще бъде отслужена тържествена литургия от Негово Високопреосвещенство Митрополит Серафим и водосвет с иконата на Света Богородица. По традиция ще се състоят и народни борби.

С празнично шествие до пл. „България“ детските състави на град Сандански ще изнесат концерт „Празник на детските таланти“, който ще започне в 17:30 ч.

Точно в 19:00 ч. ще можем да се насладим на втория празничен концерт на Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“.

Кулминацията на празненствата започва в 19:30 ч., с ритуал по Тържествена заря-проверка, извършен от Военно формирование 56 040 – град Благоевград, с командир подп. Кирил Спаневиков и с участието на Представителен Духов оркестър на Сухопътните войски.

С 90 минутен концерт Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл ще завладеят сцената на пл.“България“, където се очакват много танци, музика и хора.

Водещ на тържествения концерт ще бъде актьорът Мариан Маринов, който е създал първия аудиозапис на „История Славянобългарска“.

Очакват се много гости, сред които г-жа Цвета Караянчева – Председател на Народно събрание и под чийто патронаж се провеждат честванията на града, народни представители, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, кметове на съседни общини и партньори на община Сандански.

Comments

comments