На вниманието на АПИ: Как ремонтирана дупка пропадна за четири дни?

За нарушеният пътен участък в кръговото кръстовище на пътен възел „Зелен дол“ от АМ „Струма“ получихме сигнал от гражданин на „Благоевград нюз“ на 12-ти април. Той ни сигнализира, че въпросният участък със „зейналата“ дупка в кръговото кръстовище е ремонтиран многократно, но очевидно поради некачествено строителство и влошени метеорологични условия проблемът „изниква“ наново.

 

Другият проблем на въпросното кръгово е не работещото осветление. След като многократно писахме за проблема, уведомихме и компетентната в случая институция – Агенция „Пътна инфраструктура“. От там веднъж ни отговаряха, че вследствие на честите валежи и преовлажняването на почвата, поради повреда на подземен захранващ кабел, е настъпило изключване на осветлението само в разделителната ивица на платното за движение при влизане в пътния възел, друг път, че причината е в падане на главен автоматичен предпазител в главното разпределително табло.

Днес проверихме на място, какво се случва с двата проблема, констатирани във въпросният участък. Дупките на пътя са асфалтирани, само преди четири дни, увериха ни хора, които работят в района. За съжаление обаче, днес те отново са пропаднали и шофьорите са принудени да полагат усилия, за да ги избегнат.

„Дупките са така ремонтирани, че пропаднаха още на втория ден. Така работят, че постоянно се налага ремонт на ремонта.“, коментира Стоян Колев, който работи наблизо.

Човекът сподели още, че тези дупки са много опасни за тези, които минават за първи път, тъй като човек ги вижда в последния момент и няма време за реакция.

„Утежняващо обстоятелство е, че вечер когато осветлението не работи и минаваш от тук, почти сигурно е, че най-малко ще си счупиш колата, да не говорим, че може да стане и беля.“, анализира Колев.

Оказа се, че осветлението все още не работи и освен объркване, създава и сериозни опасности за движението вечер.

За пореден път сигнализираме за проблемите в участъка и молим АПИ да обърне сериозно внимание на поддържащата фирма, че ремонтите, които се извършват не са с необходимото качество и създават опасност за шофьорите.

Comments

comments