Насладете се на няколко прекалено красиви забележителности в Италия

2a7fa5a1e3342aa164efe6c7bf2853d8_big

Разположена на Апенинския полуостров, южно от величествените Алпи, се намира също толкова великолепната и любима на всички жени, ходили някога на почивка в Италия страна. Без съмнение нейното най-голямо богатство е това, че включва най-големите два острова от Средиземно море, а именно Сицилия и Сардиня. Поради тази причина тя винаги изобилства както от чуждестранни туристи, така и от такива, решили този път да не ходят на екскурзия в България. Представяме ви няколко италиански места, които са твърде хубави, за да са истински.

Първото място се присъжда на негово Величество Колизеумът, който е най-голямата туристическа атракция още от неговото пълно завършване. Той се намира в Рим и представлява най-големият амфитеатър, който е съществувал в античността. Символ е едновременно и на величие, и на особена жестокост. Истински архитектурен шедьовър, който съвсем спокойно може да откаже всеки дори от почивка в Дубай.

Северният бряг на Салернския залив носи наименованието Амалфийско крайбрежие и е изключително посещавано и харесвано място за разходки, отдих и релакс. Без съмнение всички туристи, които някога са ходили на екскурзия в Гърция и по-точно в Санторини и дори на почивка в Тасос, са категорични, че начинът, по който са подредени къщите там, както и тяхната архитектура наподобяват до голяма степен тези на Амалфийското крайбрежие.

За всички почитатели на водата сме приготвили най-голямото езеро в Италия, а именно Гарда, което е разположено между долината на По и Алпите. И двете заобиколени от планини, езерата Гарда и Баньолес, което може да се види на почивка в Испания, са истински доказателства за чудото, наречено природа и магиите, които тя е способна да сътвори. За разлика от екзотичните малки зелени езера, които се виждат на екскурзия в Тайланд, тези тук са заобиколени изцяло от скали и камъни, и именно това показва, че те са европейски бижута.

Най-голямата забележителност във Флоренция несъмнено е дворецът, но не този, който сте разглеждали на почивка в Турция, а дворецът Палацо Питти. Огромен, старинен и украсен с хиляди позлатени декорации, високи колони и тавани, безкрайни коридори и великолепни полилеи, той е истинско съкровище в наши дни.

Comments

comments