Наказаха перничанин, шофирал с 2.64 промила алкохол в кръвта

полицейска_кола

Пернишкият районен съд е одобрил споразумение, сключено между прокуратурата и защитата на Валентин Т., обвинен в управление на МПС след употреба на алкохол.

На 13.08.2017 г., в гр. Перник, той шофирал лек автомобил м. „Опел“ с концентрация на 2,64 промила алкохол в кръвта, установено по надлежен ред – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК. За извършеното деяние на Т. е наложено наказание седем месеца „лишаване от свобода“, изпълнение на което е отложено за срок от три години. Той е лишен и от правото да управлява МПС за дванадесет месеца.

Районната прокуратура в Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен актове срещу Илия К. за извършено от него престъпление на 30.06.2017 г. в с. Драгичево – шофиране на лек автомобил под влияние на алкохол. Другият обвиняем – Виктор В., е даден на съд за управление на превозно средство след употреба на наркотични вещества от различни групи – марихуана, канабис и амфетамин. Тяхното наличие в организма на шофьора е било установено от извършена съдебно-химическа експертиза. Престъплението станало на 01.04.2017 г. също в с. Драгичево.

След споразумение с Районна прокуратура – Радомир на Митко А. е било наложено наказание от пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и забрана за шофиране за срок от осем месеца. Той се е признал за виновен за това, че на 25.08.2017 г., в района на с. Червена могила, шофирал в нетрезво състояние.

Споразумение с РП- Радомир е сключил и Иван И., който на 26.08.2017 г., в с. Кошарите, при шофиране на лек автомобил „Опел“, бил с концентрация на алкохол в кръвта от 2,6 промила, установено на надлежния ред.

На подсъдимата скамейка е изправен и Здравко З., обвинен от Районната прокуратура в Трън за това, че сутринта на 01.09.2017 г., по ул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Трън, управлявал „Мерцедес“ с 2,63 промила алкохол в кръвта.

Comments

comments