Наградиха „Достойните българи“, Пиринският край с няколко имена сред отличените

Image_6768571_302

 

Близо 40 истински добри и сърцати хора бяха приветствани и отличени днес в 16-то издание на наградите на в. „24 часа“ „Достойните българи на годината“ .

 

На официална церемония във Военния клуб в София бяха награданени и трима предтавители на Пиринския край, които с работата си и начина си на живот, намират място сред най-достойните хора в страната ни.

 

За първи път в 16-годишната история в. „24 часа“ си позволи да отличи свой журналист като достоен българин. Това е Бойка Атанасова – кореспондент на вестника в Гърция, която помогна да получи отново свобода българинът Иво Богданов, който излежа несправедлива 7-година присъда в затвора за несъществуващо убийство. Тя е доказан професионалист, който в годините се утвърждава като обективен и сърцат журналист.

29472153_10212697742332487_2836765859660169216_n

 

Заедно с нея от името на предаването “Малки истории” на БНТ награда взе и журналистката Ирен Леви за социално предаване, което търси решение на проблемите на малкия човек.

 

Отец Андон Шавулев от Благоевград е единственият духовник у нас, който освен расото, слага и боксови ръкавици. От близо 40 години той тренира младежи в неравностойно положение и момчета от дома за сираци. Той бе отличен заедно с 18-годишният Величко Донков от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Мария Терезия“ в Стара Загора.

15-годишният Юлиян Юлиянов  и 12-годишният Любослав Веселинов също получиха награди за това, че спасиха две сестри от удавяне в бързей на река Искър до с. Ставерци, въпреки че и двамата не могат да плуват.

Заедно с двете момчета Силва Зурлева от борда на „Нова броудкастинг груп“ връчи отличие и на бизнесмена Красимир Христов от Благоевград. Той ремонтира безвъзмездно общинското жилище, предоставено на незрящото семейство Нурел и Феим и им помогна в отглеждането на невръстния им син Денис.

Димитър Бербатов пък взе специално отличие за създадената от него фондация. 10 години вече той подпомага младите хора да развиват своите дарби и им дава шанс да ги споделят със света. Организацията е първата в България, учредила годишни награди за ученици във всички сфери на тяхната изява.

Неговото отличие бе връчено от главния редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев.

Comments

comments