Музикални изненади от Васко Кръпката, Влатко Стефановски и Кели Ръкър тази вечер на фестивала „Благоевград блус и джаз 2018”

dvaz

Тази вечер гостите на четвъртото международно издание на фестивала „Благоевград Блус и джаз 2018“  ще бъдат изненадани с музикалните изпълнения на Васко Кръпката, Влатко Стефановски и Кели Ръкър, стана ясно на пресконференция на участниците тази година.

Македонското име Влатко Стефановски сподели, че за него е удоволствие да бъде част от фестивала. Той разказа, че е много щастлив от поканата, след като си припомни за емоциите от 1981-година, когато е свирил на градския стадион с легендарната си група „Леб и сол”.“Музикалните фестивали трябва да превърнат дори и малките населени места, част от културните и музикални карти на света“. Повелителят на китарата, заяви, че с помощта на музиката се градят духовни пътища между хората от всяко едно кътче на земята. „Ако имаш хубава песен, тя може да достигне до всеки един по света и да го докосне.“

Със специално музикална изненада от Флорида, сцената в Благоевград приветства Кели Ръкър. Тази вечер тя ще представи свои песни и ще си партнира и с Васко кръпката. Ръкър сподели, че много се радва да бъде в един красив град като Благоевград.“Разстоянието за мен не е проблем, просто пътуването ми се удължава с няколко часа. В Европа хората гледат и възприемат музиката по различен начин. За това се радвам, че съм тук.“. През лятото на 2019 година, групата на Ръкър ще представи света на музиката на много сцени в Европа. Пред екипа ни Кели сподели, че българската публика също ще може скоро да се докосне до техните изпълнения, в най- скоро време.

Иълдъз Ибрахимова сподели, че е щастлива от интересът на толкова много почитатели в града. “ Вдигнала съм границата между Турция и България. Връщам се всеки път по различни поводи. Щастлива съм, че интересът към фестивала“

„Благоевград Блус и джаз 2018“ продължава и на 31 март /събота/ от 19.00 часа, когато блусът ще завладее зала „Орфей“. Васко Кръпката и София Блус бенд, Влатко Стефановски и Биг бенд на БНР и блус дивата Кели Ръкър очакват своите почитатели тази вечер за да се насладят заедно на музикални истории.

Comments

comments