Момчетата, извадили Светия кръст от водите на реките в Симитли и Черниче с достойни постъпки

b627f45ad56b9d5135fd4be155fb778e_XL

Петър Чифлигарски и Марио Илиев, които извадиха Светия кръст от водите на реките в Симитли и в Черниче с достойни постъпки. „Младостта е водещата сила тук, ако не се стараем ние да помогнем, да работим за благото на родното си място няма кой“, коментираха момчетата.

Петър Чифлигарски направи едно добро дело за съселяните си. След като извади Светия кръст от водите в симитлийското село Черниче, по време на традиционния ритуал по случай празника Богоявление, той дари събраните пари за изграждане на навеси и пейки на спирките в селото. След като бъдат напълно завършени, ще бъдат поставени на определени места. В изготвянето на тези навеси се включиха всички момчета, които се хвърлиха за кръста на Йордановден, заедно с кмета на селото Георги Стефанов.

Марио Илиев, който извади богоявленската светиня от реката в Симитли пък, реши да дари парите, събрани от обиколката по къщите в града, на детенце в нужда. Воден от най- човешкото чувство да помогне на болно дете Марио дарява сумата за покриването на разходи по скъпоструващо лечение в чужбина. Детенцето посещава Дневен център за деца с увреждания „Слънчев ден“ в Симитли и семейството му и рехабилитаторите в центъра полагат големи усилия то да оздравее.

Comments

comments