Мерки за безопасност по пътищата в края на трите почивни дни

2eacf237509981a44540b4ca84d6ae9b_f6175

На 24 септември, неделя, движението в тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ в посока София ще се извършва в две ленти. При необходимост, за да се избегне задръстване, от км 35 част от трафика ще се пренасочва по път I-1 Ботевград – София до пътен възел „Витинска Река“. Ремонтираната тръба, в посока Варна е отворена за движение.

Препоръчва се на водачите пътуващи от Северозападна България – от градовете Видин, Монтана и Враца да използват прохода „Петрохан“ и пътя през Искърското дефиле, за да избегнат натоварения трафик по АМ „Хемус“.

Движението по АМ „Тракия“ е без ограничения. Не се извършват ремонтни дейности. Препоръчва се на водачите да използват и подбалканския път в посока София.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 24 септември (неделя) от 10 ч. до 20 ч. на път I-1 (Е-79) ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Препоръчва се на шофьорите да използват алтернативния маршрут на първокласния път през Владая – АМ „Люлин“.

При възможност пътуващите към София в неделния ден е препоръчително да тръгнат на път по-рано. Апелират се водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

На 24 септември от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от АПИ. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни около Деня на Независимостта на България.

Ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона по следните участъци от републиканската мрежа:

· автомагистралите;

· път I-1 с. Ребърково – Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – София;

· път I-1 – етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград – ГКПП „Кулата“;

· път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

· път I-5 Русе – Велико Търново;

· път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;

· път I-9 Варна – Бургас;

· път II-18 Околовръстен път на град София;

· път II-99 Бургас – Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Comments

comments