Лудогорец с историческа победа в Португалия

Нов голям мач на Лудогорец в Европа! Този път българският шампион надигра с 2:0 като гост Брага и оглави класирането в група „С“ на Лига Европа, изпреварвайки днешния си съперник. Резултатът откри Козмин Моци в 25-ата минута, а Джоди Лукоки удвои 56-ата минута.

С този успех разградчани пренаписаха футболната история на България, тъй като до този момент роден тим никога не бе печелил при визита в Португалия. Нещо повече – нашите клубове имаха само един равен от 9 изиграни мача преди днешния двубой.

За тази среща наставникът на българския тим Димитър Димитров реши да промени схемата на игра. Разградчани заложиха на трима централни бранители в лицето на Пластун, Моци и най-новото попълнение Рафаел Форстър. На бековете играха Сисиньо и Натанаел. В халфовата линия започнаха с Анисе, Горалски, Вандерсон и Марселиньо, а на върха на атаката бе Лукоки. На пейката остана Светослав Дяков, който се появи през последния четвърт час. Ходът на Херо се оказа много добър, изключвайки първите двайсетина минути и в крайна сметка Лудогорец надигра предварително считания за фаворит тим на домакините.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от горските пожари в Португалия.
Така Лудогорец постигна втора поредна победа в предварително наречената „Група на смъртта“ и я оглави със 7 точки. На второ място е доскорошният лидер Брага с шест, а трети е хитът в Бундеслигата Хофенхайм с три, след като днес спечели с 3:1 домакинството си на Истанбул ББ. Турците останаха на последна позиция с една точка.
A568282-W660px

Comments

comments