Куче нахапа дете в София. Свидетел: Беше потресаващо

kuche-rotvailer

„Това е най-големият кошмар, който един баща може да преживее – да види детето си, разкъсвано от някакъв звяр“. Така описа за NOVAслучилото се бащата на детето, коeто във вторник бе жестоко нахапано от ротвайлер в училищен двор в София.

Детето е с дълбоки рани в болница. Инцидентът стана в двора на 121-во СОУ в столичния квартал „Гоце Делчев”.  За 24 часа в IV-то РПУ са задържани собственикът на кучето и човекът, който го е разхождал.

Освен тежките наранявания, детето е изживяло и страхотен уплах. „Тате, обещай ми, че като се приберем, никога повече няма да излизам от къщи“, казало то на баща си.

„Чухме неистов вой и видяхме куче, което беше захапало дете и го размахва като парцалена кукла. Беше потресаващо“, разказа свидетел на инцидента. Беше като някакъв сюрреалистичен филм, едно 40-килограмово куче подхвърля едно дете, каза той.

Друг свидетел разказа, че кучето е било без намордник. „Едно момче опитваше да отвори устата на животното, но то просто нахапа пръстите му и продължи буквално да яде детето“, каза той.

Дворът на училището се използвал като детска площадка и винаги, когато някой е разхождал куче, му се правело забележка.

Comments

comments