Кмете, кмете…. По време на дъжд ли се мият улици?

DSC_0344


„Когато се работи, тогава може и да се краде.“ Това е „златно“ правило на българските управленци от политическия спектър.

Фирма „Биострой” мие улиците в Благоевград по време на дъжд. За това сигнализира читател на Blagoevgrad-news.com, който изпрати снимки. Той беше силно възмутен от факта, че се разхищава вода от общинското предприятие и добави още, че когато градът е потънал в мръсотия и прах, никой не се сеща да си върши задълженията.
На снимките ясно се виждат машини, миещи улиците. По принцип – чудесно, след като претендираме да сме европейски град, редно е и по отношение на хигиенизирането да приличаме малко на другите европейски градове. Странното обаче е, че миенето се извършва точно по време, когато над града вали. На снимките ясно се виждат локвите вода и капките дъжд, които падат. Действието се развива на централната пешеходна улица „Тодор Александров“.
DSC_0339
„Не мисля, че е нормално да се мият улиците на град Благоевград по време на дъжд, някак си безсмислено ми се струва. Радвам се, че се чисти нашият град, но не и да се мият улици по време на дъжд, особено пък днес както и не е спряло да вали и за минута“, пише г-н Йорданов.

Към което ще добавим – и да плащаме от общинския бюджет, в който всички наливаме. Или – като по времето на соц-а, по-важно е да отчетем работата, ефектът и ефективността са на заден план…

И още питаме ние, кому е нужен този безсмислен труд, колко струва на благоевградчани гевезлъка, има ли график за тази дейност, някакъв специален препарат ли се ползва, че е необходимо да се мие в дъждовно време.

Като обобщение – парите на гражданите в случая явно се изразходват непрозрачно, за безсмислена дейност и в разрез с наредбите за опазване на обществения ред.

DSC_0340

DSC_0341

DSC_0342

DSC_0343

Comments

comments