Как да носим модерни шапки и барети

Експериментирането с вашия собствен стил винаги е интересно. И през есента, зимата и пролетта – също е полезно. Това е така, защото такива модни аксесоари като барети, каскети и шапки могат не само да разнообразят преходния зимен гардероб, но и да създадат интересен и напълно нов имидж, който едновременно да предпазва от вятър и студ.

Най-популярният, стил за активно модерен момиче са кожени бомбета и велурени шапки и барети. Те са идеални за стила стрийтстайл. Особено ефективни са моделите показани в Седмицата на модата в Париж

Модни парижки момичешки аксесоари шалове и шапки: https://fashioncolors.bg/dreha/aksesoari/damski-aksesoari/шал-дамски-зимен.

Ако сте с дънкиденим или кожено яке, кожени ботуши, шапките изглеждат като нещо, което вече е познато. Ако такива комбинирате с оригинална къса пола, то такава ще ви откроява.

Модерен есенен ансамбъл в монохромен черен цвят, няма да остане незабелязан дори по улиците на Париж. Като въплъщение на женствеността към барета в червен цвят може да добавите червена чанта, ръкавици, шал, обувки или друг дамски аксесоар.

Шапките се съчетават не само с къси поли, но и с мини, къси панталони, от вълна или от туид, пелерини и палта. Изборът на обувки зависи от вида на изображението, което искате да създадете. За ансамбли в женски стил, грациозните ботуши за глезените, затворените обувки, ботушите над коляното са по-подходящи.

Ако се чувствате комфортно в обувки на висок, то вашият избор ще бъде най-добрият –между модни ансамбли с шапки и ботуши.

Как носите каскет

Повечето момичета предпочитат да носят каскет по класически начин – с козирка в центъра. Предпочитаният цвят е гъвкав и елегантен черен. Той приляга на дрехите дори на най-ярките цветове.

Как да носите кожени барети

И в този случай, имаме само два основни варианта – право или на една страна, но можете да експериментирате с барети от вълна, трикотажни или мек филц.

Освен това, като моден аксесоар, който може да допълни ансамбъл в бляскав стил и обикновен всекидневен небрежен стил се състои от пуловери и сини дънки с висока талия SilvianHeach.

original.bg/blog

Психологията на цвета – в модата и в живота ни

Различното възприемане на цветовете и техните ефекти се използва от древни времена. В съвременните условия цветовата палитра се използва успешно от дизайнери на облекло и интериора, архитекти и служители на PR фирми.

Но, след провеждането на целенасочени експерименти, учените са открили, че цветът не е само нашето лично предпочитание. Той има тегло, създава усещане за топлина и студ, може да промени настроението и благосъстоянието.

Различното възприемане на цветовете и техните ефекти се използва от древни времена. В съвременните условия цветовата палитра се използва успешно от дизайнери на облекло и интериора, архитекти и служители на PR фирми. Подобно на рокля Гери в лилаво и те като всичко останало могат силно да повлияят настроението.

Стаята, чийто интериор е проектиран в светли цветове, винаги ще изглежда по-просторен от една стая с еднакъв размер, стените и мебелите, в които има тъмни нюанси. Предпоставката в салатните нюанси е, че насърчават отпускането, а в червеното може да предизвикат усещане за вълнение, чувство за безпокойство.

Интериорът в сини и зелени тонове създават усещане за прохлада в жегата, но зимата ще е по-топло и по-удобна в стаята, вътрешността, на която е декорирана в оранжеви и жълти цветове.

Цветовете също ни се отразят на нивото на биохимични и физиологични процеси в сърдечния ритъм и дишането, сърдечната честота и кръвното налягане. Те също могат да укрепят или отслабят усещането за жажда или глад, да се успокоят или да предизвикат усещане за агресия.

Ако по време на диета замени чиниите с храна в сини и зелени цветове, ще ядем по-малко, отколкото ако чиниите са пълни с ярки картини в жълт или оранжев цвят.

Не само традиционните лечители, но и лекарите използват факта, че червеният цвят увеличава скоростта и дълбочината на дишането, а синьото – забавя и намалява. Червеният цвят също води до повишаване на сърдечната честота и сърдечния ритъм, повишаване на кръвното налягане. Ето и една рокля в червено: https://fashioncolors.bg/dreha/damski-drehi/рокля-мира-ред. Синият цвят има обратния ефект: пулсът се забавя, сърцебиенето се равнява, налягането намалява.

Както можете да видите, влиянието на цвета е по-дълбоко от обикновеното, което си представяме. Така, когато искаме да си купим рокля в червено, бизнес костюм от вълна със синьо-зелен оттенък, избираме лятна блуза и панталони в синьо или тюркоазно или искаме да завършим тоалета с топла жилетка с ярко оранжево цвят, това има решаваща роля над представянето ни.

Comments

comments