И фондацията на Ди Каприо призова за защита на Пирин

fvfv

След актьора и музикант Джаред Лето днес и Леонардо ди Каприо се включи в призивите към българското правителство да не позволява нова сеч за целите на ски курорт в природния парк „Пирин“. Холивудската суперзвезда е известен екоактивист и подкрепя различни каузи чрез едноименната си фондация.

„Присъединете се към нас и Световния фонд за дивата природа (WWF), за да спасим вековните гори на българския национален парк „Пирин“ от разширяването на ски зоната и изсичането“, написаха от DiCaprio Foundation в „Туитър“.

Вчера Лето се обърна директно към премиера Борисов в „Туитър“ с искането да защити „Национален парк „Пирин“ от отвратителната сеч + инфраструктурата за ски“. Той е идвал у нас с групата си 30 Seconds to Mars.

Става дума за исканато от концесионера „Юлен“ разширение на ски курорта Банско, което правителството възнамеряваше да гласува с промяна в концесията на 13 декември, съобщава dnevnik.bg. То обаче отложи вота за между празниците на фона на протести и с аргумент първо да бъде приет новият план за управление на парка. Решението се очаква на 28 декември. Общественото обсъждане на новия план тече до утре, като гражданите могат да изразят мнение.

*сн. DiCaprio Foundation в „Туитър“

Comments

comments