Зимна буря връхлетя САЩ, 17 души загинаха заради ниските температури

item_usa

Свирепа зимна буря връхлетя югоизточното крайбрежие на САЩ и донесе необичайно силни снегове. В щатите Флорида, Джорджия и Южна Каролина са регистрирани снеговалежи, каквито не са били наблюдавани в страната от близо 30 години, пише БТА.

Американски метеоролози предупреждават, че бурята скоро ще прерасне в циклон и ще донесе ураганни ветрове и наводнения по крайбрежието. Очакванията са за над 30 см сняг.

Досега 17 души загинаха заради опасно ниските температури в САЩ. Предупреждение за зимна буря е издадено от Флорида по цялото атлантическо крайбрежие в северна посока. Според прогнозите на синоптиците крайбрежните ураганни ветрове днес може да предизвикат 7-метрови вълни.

Училищата в югоизточната част на страната отмениха часовете само месеци след като бяха затворени заради заплаха от ураган. Плицията призова хората да не предприемат пътуване с колите си в район, несвикнал с подобно време, което е по-характерно за североизточните части на САЩ.

Затворени са летищата в Савана, Чарлстън и другаде. Вчера бяха отменени 500 полета, а днес – още поне 1700. Междущатска автомагистрала 95 се е превърнала в ледена пързалка по почти цялата си дължина (над 320 км) в Южна Каролина.

Жителите на Ню Йорк се готвят за снежна буря, заради която училищата там днес ще останат затворени, както съобщи кмета Бил де Блазио.

Comments

comments