Започва Китайската Нова година

132901-kitaiska-nova-godina-11

Днес Китай посреща Нова година – най-големия и важен празник в страната. Датата е 16 февруари, защото се определя от местния лунен календар. А според китайския зодиак 2018-та ще мине под знака на Жълтото земно куче.

През 40-те празнични дни стотици милиони жители на Китай ще прекосят страната със самолет, влак или автомобил, за да бъдат с близките си. Милиони ще пътуват в чужбина, тъй като напоследък се забелязва тенденция все повече млади хора да предпочитат пътешествията извън граница.

Година на Земното куче настъпва със своя консерватизъм и вероятно ще бъде белязана от конфликти, финансови проблеми и природни бедствия, вещаят астролози, цитирани от ДПА.

Според известния хонконгски астролог и специалист по фън шуй Реймънд Ло светът трябва да се подготви за година, белязана от трудности във финансовата сфера и международните отношения. Ло не изключва „от сметката“ и природните бедствия.

Реймънд Ло предупреждава, че човечеството трябва да има нагласата за катаклизми, свързани с почвата – земетресения, свлачища, тъй като земята е елементът на Земното куче, което идва веднъж на 60 години.

При предишната му поява през 1958 г. земетресения в Иран, Еквадор, Русия и Япония отнемат живота на стотици хора. Същата година бележи началото на големия глад в Китай.

В международните отношения специалистът очаква конфликти, религиозно напрежение и противопоставяне на „консервативните елементи“ срещу прогреса и промяната.

Световните лидери, сред които президентът на САЩ Доналд Тръмп, британската министър-председателка Тереза Мей и японският премиер Шиндзо Абе, също трябва да се настроят за трудна година. Добър късмет може да споходи руският президент Владимир Путин и китайският му колега Си Цзинпин.

Родените в Година на Кучето като Доналд Тръмп и съпругата му Мелания, също могат да очакват предизвикателства, както и да се предпазят от лошите, носейки висящи украшения с изображение на заек, които да „разсейват“ кучето.

Негативни вибрации вероятно ще почувстват и родените в Годината на дракона. Защитени ще бъдат родените под знака на Заека, Тигъра и Коня.

В Година на кучето са родени още бившият държавен глава Джордж Уокър Буш, холивудският актьор Силвестър Сталоун, изпълнителите Мадона, Майкъл Джексън и Дженифър Лопес и манекенките Клаудия Шифър и Наоми Кембъл.

Comments

comments