Западните медии се възхитиха от физическата форма на Путин

putin-rian_02253137_b

Руските медии публикуваха снимки и видеа от почивката на президента Владимир Путин в Южен Сибир. Чуждестранните издания обаче не пропуснаха случая да обсъдят тридневната „ваканция“ на руския лидер, пише Вести.ru в събота (5 август). Болшинството западни медии отбелязаха, че, въпреки възрастта си, Путин може да се похвали с чудесна спортна форма.

Журналистите от Daily Mail са едни от първите отбелязали, че на риболова по време на „стилната сибирска ваканция“ Путин се е появил без фланелка и „се е наслаждавал на препичането на слънце“, подчерта изданието. Държавният глава беше съпроводен от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Снимките на Владимир Путин се появиха в раздел Breaking News в канадския вестник Toronto Sun. На кадрите Путин уверено управлява моторна лодка по течението на реката. А авторитетното издание Time писа, че с тези фотографии руският лидер нагледно демонстрира своята добра физическа форма и мъжество.

Журналистите от корейската Yonhap News Agency от своя страна подчертаха, че Владимир Путин е спортен лидер. Изданието напомня, че той не за първи път е забелязан на риболов, а освен това се занимава и с хокей.

По-рано бе съобщено, че по време на кратка почивка Владимир Путин пробва подводен лов на щука, който изисква отлична физическа форма. Облечен в специален костюм, той два часа лови риби под вода, като снима всичко с помощта на GoPro камера.

Comments

comments