Занев със 100 мача в Русия, Амкар със сензационна победа

Националът Петър Занев игра цял мач при сензационната победа с 1:0 на Амкар Перм над Локомотив в Москва в двубой от 10-ия кръг на руската Премиер лига. Гостите от Перм нанесоха своя удар още в първата минута, когато се разписа Михаил Гащенков.

До края Занев и компания повече се отбраняваха и уверено удържаха атаките на домакините, които така и не създадоха чисто положение за отбелязване на гол.

Победата в Москва беше най-добрият подарък за Занев, който изигра своя мач №100 в руския елит с екипа на Амкар. 31-годишният българин дебютира на 16 юли 2013 година. От тези 100 мача в 92 той е играл от начало до край, а само веднъж е влизал като резерва, припомня официалният сайт на Амкар.

„Без болгара нет Амкара – капитанът на Амкар е достоен продължител на таза забележителна традиция и през лятото удължи договора си с нови три години. Желаем му още много ярки мачове с цветовете на Амкар“, пише още в поздрава към Занев за юбилейния мач.

Треньорът на Локо Юрий Сьомин пък се изказа доста критично към офанзивните футболисти. Според него той е реагирал правилно на получения гол, като е извършил две смени в състава.

“Изглеждаше, че имаме преимущество, но не успяхме да отбележим. Имам много въпроси към нападателите”, коментира Сьомин, който изрази също недоволство от съдиите, които са пропуснали да отсъдят 120-процентова дузпа за водения от него тим.

В друг мач от крлъга Зенит победи Уфа с 3:0 и се утвърди на върха с 24 точки – с три повече от Краснодар._sajt_banner_-_kopia

Comments

comments