Задължения тегнат над ОФК „Пирин“. Ръководството се отрича от треньора, който някога спаси отбора от изпадане

 

През юни 2016 година, ръководството на ОФК Пирин ЕООД Благоевград изказва дълбоката си признателност и благодарност към старши треньора Наджи Шенсой за добре свършената работа, и най-вече за постигнатата цел – оставане в групата на майсторите. „Неговото име остава написано в историята ни като треньорът, който пое ангажимент в тежък за Пирин момент и го доведе до изпълнение. Той ще остави дълбока следа с професионализма и подхода си, които ще се от помощ за всеки бъдещ треньор на „орлетата“.“, заявиха тогава от клуба.

От тогава до днес нещата доста се промениха в отношенията между Шенсой и ръководството, заради задълженията, които и до днес не са платени в пълен размер на треньора.

„Венко Попов не лъже само докато спи. Получил съм 2 500 евро. Това струва ли ви се не малка сума на фона на 20-те хиляди, които имам да взимам. Ако не си получа парите, завеждаме дело във ФИФА“, коментира Шенсой през октомври 2016 година. Тогава той даде 15-дневен срок на „орлетата“ да му изплатят и останалите 17 500 евро от обещаната премия за спасение на тима от изпадане.

Очевидно към днешна дата обаче, пари все още се дължат. Нещо повече, неофициалната информация е, че сумата, която Пирин дължи на косовския треньор е 12 000 лв. и 1000 швейцарски  франка. Ако не се платят средствата се очаква през пролетта през месец март да тръгне дело срещу отбора. Най-малката санкция, с която Пирин може да се размине,  е да му се отнеме от актива от 3 до 6 точки. Това по никакъв начин няма да помогне на отбора, а напротив ще го засили още повече към Б група с оглед моментните резултати, които има.

На среща с наш екип, Венко Попов заяви, че се изплащат парите на треньора, но не отрече и тежкото финансово състояние на отбора и това, че и футболистите чакат заплати.  Не логично е за нас да има подобни забавяния, и къде отиде помощта на общината в размер на 350 000 лв., която не е първата финансова инжекция за тази година!?

На сесия на ОбС в края на октомври кметът Атанас Камбитов обясни, че дефицитът на отбора е сериозен. Два месеца възнагражденията на футболистите не са изплащани. „Може да се отнеме лицензът и мъжкият и детско-юношеският отбор отиват по дяволите.“ , коментира Камбитов, определяйки действието като спасителен план. Изненада е, че въпреки помощта, заплати все още няма, а и старите задължения също висят.

Повече от стряскащо е и отношението на ръководството, което въпреки, че дължи пари на Наджи Шенсой, започва да определя ситуацията с обидни квалификации човека, който преди време бе определян като професионалистът, който помогна на „Пирин“ и изпълни обещаното.

Днес Венко Попов нарича Шенсой „безработен треньор, презентиращ се на пазара на труда на гърба на Пирин“, заявява също, че Шенсой не съществува за тях. Много не благодарно звучат думите му днес, липсва достойнство в това да нападаш някого, само защото ти не си изпълнил задълженията си към него.

„Пирин“ е религия в Благоевград,  но  в последните години около отбора се завъртяха доста спорни фигури, които според мен повлияха на стабилността му.
Не ясни обстоятелства и хора без длъжности се опитваха да „диктуват“ политиката на отбора и със сигурност попречиха на равитието му до голяма степен.

Жалко е, че емблемата на спортен Благоевград, отново тръгва обратно… Жалко е, че в определени моменти назовавахме имената на „спасителите“ на „Пирин“, а днес си мълчим и не казваме имената на тези, които го доведоха до тук.
Някой казва, че положението е хронология на една предизвестена смърт, но то е и историята на един безконтролно съсипан отбор, а виновните няма да понесат отговорност, те ще продължат да карат скъпите си коли, да живеят охолно / е, не както до сега, но все пак/, а Благоевград ще си спомня с умиление за добрите дни на емблематичния „Пирин“.

 

Comments

comments