Жена загина в Европейския ден без загинали на пътя

GetImage

В 00:00 ч. на 21 септември 2017 г. на територията на България започна операция „EDWARD“ – Европейски ден без загинали на пътя, инициирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ.
Към 20:00 ч. на територията на страната са регистрирани 17 тежки пътнотранспортни произшествия с един загинал и 24 ранени.
Жена загуби живота си при сблъсък между 2 леки автомобила, други две са ранени, едната е с опасност за живота.
68-годишен мъж с повече от 47 години стаж като водач самокатастрофира при движение в населено място. Оказана му е лекарска помощ.

22-годишен младеж със стаж като водач 1 година самокатастрофира с лек автомобил в стълб при движение в населено място. Друг млад мъж на 24 години със стаж като водач 9 месеца е ранен при ПТП между 2 леки автомобила.
При спиране да пропусне движещи се по път с предимство моторни превозни средства, автобус е блъснат отзад от микробус с водач със стаж 23 години, който е ранен без опасност за живота.
68-годишен мъж с повече от 47 години стаж като водач самокатастрофира при движение в населено място и му е оказана лекарска помощ.
Двама водачи на двуколесни МПС (мотоциклет и мотопед) пострадаха леко при инциденти – единият самокатастрофира, а другият претърпя сблсък с лек автомобил.
Четирима пешеходци пострадаха в произшествия с лек автомобил. Пострадалите са откарани за преглед в болнични заведения.
В 17 ПТП пострадалите мъже са 17, а жените – 7, една от тях загина като водач на лек автомобил. От ранените 17 мъже 13 са водачи, 3 са пътници, а 1 – пешеходец. От 7 пострадали жени 3 са пешеходки, 2 – водачи (една от които – загинала), а другите 2 – пътнички. От общо 24 пострадали 5 са чужденци.

В 17 пътни инцидента са участвали общо 29 МПС – 23 леки, 2 товарни автомобила и по 1 автобус, микробус, мотоциклет и мотопед.
В един от пътните инциденти с пострадали до момента е установено управление на МПС след употреба на алкохол.
Допуснати са 2 ПТП с материални щети, при които водачите са управлявали МПС след употреба на алкохол

Comments

comments