Жандармерия и засилено полицейско присъствие в Кресна в деня за размисъл

Кандидатът от Местна коалиция „Обединени за Кресна“ – Николай Георгиев, и Атанас Махлелиев от ГЕРБ ще се борят за кметския стол в Кресна утре на балотажа.
В днешния ден на размисъл в Кресна е забелязано засилено полицейско присъствие и жандармерия, обикалящи града и околните села, което вече е създало напрежение в живущите там.
От 2009г. съгласно промените в закона за МВР НС“Жандармерия“е прекръстена на Дирекция Специализирани Полицейски Сили и от самостоятелна служба в системата на МВР е прехвърлена под „шапката“на НС“Полиция“,като според закона за МВР и ППЗМВР това са полицейски части за охрана на масови мероприятия,за борба с масови безредици и тежки нарушения на обществения ред. В Кресна обаче нито има мероприятия днес , нито масови безредици, което е още по-смущаващо за хората там.
Свързахме се по телефона с полицейски инспектор Васил Спасов от „Териториална полиция”
УП Кресна , който ни препрати за обяснение към Пресцентъра на МВР- Благоевград, където обаче никой не отговори при позвъняването ни.
Хората в Кресна са притеснени от факта, че това се случва именно в деня за размисъл, ден преди балотажа в общината. Те изказват съмнения, че някой ще се опита да повлияе на утрешния вот на местните.
Нашият екип продължава да работи по случая и по-късно ще ви информираме каква е обстановката в Кресна.

Comments

comments