Илко Стоянов: При заплащане на пълна такса, редно е да отпаднат сборните групи

 

Родители на деца от Благоевград, посещаващи детска градина, останаха изненадани от решение, което ОбС-Благоевград взе на последната за 2017 година сесия. По предложение на кмета Камбитов, бе прието да се заплаща цялата такса за месеца, дори детето да не е посещавало детското заведение. Таксата ще бъде намалявана само срещу медицински документ.
Това ядоса много родители, които разбраха от медиите за въпросното решение.

Сериозна полемика се породи по въпроса, а разнопосочни мнения не липсваха.

Потърсихме за коментар Илко Стоянов, общински съветник и адвокат по професия, от когото поискахме мнение, за чисто юридическата страна на темата.

Нещо, което Стоянов засегна в разговора ни, бе фактът, че при плащане на пълна такса, би следвало поне да отпаднат сборните групи, както е и в други градове на страната.

Липсата на предварителен дебат, като съществен пропуск на администрацията, отчете още общинският съветник. “ Едно намерение, което в голяма степен може да е добро, не даде необходимия резултат.“, сподели Илко Стоянов.

Дискусията върви след решението, категоричен е той и допълва, че вероятно родители ще атакуват наредбата в съда, където ще се реши окончателно дали решението е правилно или не.

 

Comments

comments