Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград празнува 27 март – Международен ден на театъра с вход свободен и театрален маратон

MARATON_27_31_mart

Театрален маратон и промоционални цени стартира в Благоевград

Тази вечер Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград и Факултета по изкуства при ЮЗУ „Неофит Рилски” представят СПЕКТАКЪЛ, посветен на 27 март – Международен ден на театъра. Входът на събитието е свободен, а вратите се отварят в 19:00ч. Сценарият е написан от доц. Александра Хонг, а режисурата е дело на гл. ас. д-р Милена Анева.
Цяла седмица студенти от почти всички катедри на Факултета по изкуства репетират в театъра, за да зарадват публиката с откъси от свои проекти, реализирани в университета.
Днешният СПЕКТАКЪЛ дава начало и на ТЕАТРАЛЕНИЯ МАРАТОН, който благоевградският театър организира за своята публика. В афиша на маратона са заложени едни от най – търсените заглавия а именно „Вампир” от Страшимиров, комедиите „СВЕТОВЪРТЕЖ” и „Демонът на средната възраст”, а за най – малките зрители е програмирано премиерното заглавие „Приказки от стари времена”.

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград поздравява всички свои колеги, своята публика и всички замесени или влюбени в магията ТЕАТЪР.

Comments

comments