Добив на дърва, незаконна сеч и опасност от пожари разискваха в Симитли

8e013a4c5d0a4c61a59bde31f07252d3_XL

Проблема с незаконната сеч и мерки за противопожарна безопасност дискутираха днес на работна среща между институции и кметове в Община Симитли.

Обсъден бе въпросът с добиването на дърва за огрев от местното население, като директорът на ДГС Симитли инж. Костадин Касапов, поясни, че за населението на община Симитли е подсигурена достатъчна дървесина за огрев, както широколистна, така и иглолистна.

Той допълни още, че при необходимост Горско стопанство Симитли има готовност да добие още дървесина за населението на територията на общината. От своя страна кметът Апостолов заяви, че при нужда и общинското горско може да подсигури дърва за населението.

Проблемът с незаконната сеч и справянето с нарушителите също бе обсъден на срещата. Представителите на полицията представиха пред присъстващите картите си за справяне с нарушителите и съгласуваха действията си с прокуратурата.

Поради зачестилите пожари на територията на община Симитли от пожарната в Благоевград предупредиха за повишено внимание в горските територии. С благодарност се обърна Апостолов към горски, пожарна и полиция, за съвместната работа при потушаването на пожарите, разразили се тези дни на територията на общината.

На срещата присъстваха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, директорът на Горско стопанство Симитли инж. Костадин Касапов, началникът на УП Симитли Йордан Латинов, представители на Районна прокуратура Благоевград, представител на РСПБЗН- Благоевград Стефан Бойчев, представител на Граничен полицейски участък Благоевград и кметовете на населените места в община Симитли.

Comments

comments