Днес е първото заседание на комисията за ЧЕЗ

item_jeliobojchev

Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на дружествата на CEZ Group в България ще проведе първото си заседание. Миналата седмица депутатите и от управляващата коалиция, и от опозицията се обединиха около необходимостта тази комисия да бъде създадена и да работи един месец.

Председател на Комисията ще бъде зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев. Другите двама от члена на Комисията от левицата ще бъдат Крум Зарков и Таско Ерменков. От ГЕРБ членове на Комисията са Делян Добрев, Валентин Николов и Димитър Лазаров. От „Обединени патриоти“- Петър Петров, Николай Александров и Александър Сабанов. От ДПС – Рамадан Аталай, Сергей Кичиков и Елхан Кълков. От „Воля“ в комисията ще бъдат Полина Цанкова, Албена Найденова и Пламен Христов. Комисията по казуса ЧЕЗ ще работи в срок от 1 месец след първото си заседание.

Членовете на временната комисия трябва да разследва приватизацията на ЧЕЗ и предстоящата продажба на електроразпределителното дружество.

Comments

comments