Длъжници на НАП получават е-съобщение за образувано изпълнително дело

nap_logo

Длъжниците на НАП, които са декларирали валиден електронен адрес, ще получават електронно съобщение за вече образувано по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс изпълнително дело за неплатени в законоустановения срок публични задължения. Съобщението ще бъде изпращано в деня, следващ деня на образуване на делото. По този начин приходната агенция цели да повиши информираността и да стимулира доброволното изпълнение на задълженията от своите клиенти.

Съобщението е с информативен характер и съдържа данни за номер и дата на образуваното изпълнително дело, вида на банкова сметка, по която трябва да се плати дълга, контактна информация за компетентния публичен изпълнител и друга полезна информация. Можете да видите текста на съобщението тук.

В имейла от НАП препоръчват на своите клиенти преди да се свържат с публичния изпълнител, отговорен за администрирането на дълговете им, да направят справка за просрочените си задължения. Това най-лесно става чрез електронната услуга на Агенцията на Портала за електронни услуги на НАП с електронен подпис или персонален идентификационен код (ПИК).

Comments

comments