Дисциплинарно уволненият директор на разложката гимназия „Николай Стойчев” Г. Адамова: Никой не е безгрешен

_thumb

На провелата се днес съвместна пресконференция на членове на Изпълнителното бюро на Областен съвет на БСП Благоевград и Народните представители от коалиция БСП за България -Николай Бошкилов и Богдан Боцев, специален гост беше и доскорошната директорка на гимназия „Николай Стойчев” град Разлог- г- жа Галина Адамова.

Областният председател на БСП Благоевград – Валери Сарандев обясни, че поводът за свикването на днешната пресконференция е сигналът към Изпълнителното бюро от страна на г- жа Адамова.

Сарандев обясни, че преди няколко дни тя получила своята заповед за уволнение и заяви, че в последните дни и месеци се наблюдава масово политическо кадруване в държавните учредения и организации. Той сподели,че се извършват редица политически уволнения на директори, а на тяхно място са назначени нови, посочени от местни структури на ГЕРБ.

Доскорошният директор на гимназия „Николай Стойчев” град Разлог- г- жа Галина Адамова също взе участие в прсконференцията, споделяйки, че са и извършени 25 проверки. Тя призна, че вероятно е имала пропуски, но според нея никой не е безгрешен.

Г- жа Адамова обясни , че предпоследната голяма проверка, която е била направена, е била по сигнал. Нейната информация е, че сигналът е дошъл от разложката структура на ГЕРБ.

„Следствие на всички тези проверки, това до колко аз съм виновна или не, ще го прецени
съдът. На 28 ноември ми беше връчена заповедта за уволнението. Вероятно имам пропуски, но наред с това твърдя обаче,че съм привлякла множество финанси за училището, твърдя, че съм изградила стройна документация в това училище, която липсваше или не беше добре разработена от предшественичката ми.“, допълни дисциплинарно уволненият директор на гимназията на град Разлог

Народните представители Богдан Боцев и Николай Бошкилов заявиха, че няма да спрат да работят по този случай и да задават въпроси на резонния министър защо са назначени 17 изпълняващи длъжността директор в училищата в Благоевградска област, което е прецедент в страната

Comments

comments