Депутатите отложиха приемането на поправките за покупка на земя от чужденци

zemedelci

Промените за продажба на земя на чужденци засега няма да бъдат внасяни в парламента. За това са се договрили парламентарните групи с изключение на тази на ДПС на среща по инициатива на „БСП за България“, каза пред журналисти в парламента лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Поправката беше предложена от министъра на земеделието Румен Порожанов заради стартирала наказателна процедура от Европейската комисия срещу България за нарушаване на Договора за функциониране на Европейския съюз.

С изключение на ДПС, другите парламентарни групи се обединихме тази поправка да не се внася сега до края на тази пленарна сесия и в рамките на два месеца да ангажираме и българските евродепутати от всички политически партии, за да поискаме в ЕК и в Брюксел разговори, на които да представим аргументите си и да поискаме възможните законови ограничения на свободната продажба на българска земеделска земя, каза Нинова.

Депутати и експерти ще обсъдят със земеделския министър в парламентарната земеделска комисия възможните законови ограничения върху свободната продажба на земеделска земя.

Comments

comments