Делио Роси решава до дни за бранител от Гоце Делчев

Старши треньорът на Левски Делио Роси ще има последната дума дали да бъде предложен нов договор на защитника Димитър Пиргов. Италианският специалист има срок до Нова година да реши бъдещето на централния бранител. Настоящият контракт на играча изтича в края на сезона, което означава, че той може да преговаря с други отбори от началото на 2018 година. Пиргов е роден в Гоце Делчев, юноша е и на Пирин 2001 в Благоевград. През миналата година стигна и до националния отбор.2111105174

Димитър Пиргов подписа договор с Левски за две години преди началото на сезон 2016/17. Той бе привлечен на “Герена” от бившия председател на Управителния съвет Николай Илиев по настояване на Люпко Петрович. Малко преди това Георги Иванов отказа да изпълни исканото от сръбския специалист. Гонзо обаче напусна няколко дни по-късно, което отвори вратата на Пиргов към “Герена”.

До момента централният защитник има 43 мача с екипа на Левски, в които е отбелязал 3 гола. При Петрович той бе неизменна част от титулярния състав. Тогава той се представяше на ниво и смени няколко партньори в отбрана.
Делио Роси трябва да каже становището си и за другите трима основни играчи с изтичащи договори – Роман Прохазка, Божидар Митрев и Антонио Вутов. От Левски не искат да се повтори сценарият от миналата година с напускането на Сърджан Лукин, Георги Костадинов и Джереми де Нойер.

Comments

comments