Дела за шофиране след употреба на алкохол в Перник и Радомир

Съдебна_палата_Перник_qIOzm6r.jpg.720x420_q85_box-48,0,674,420_crop_detail

В рамките на две седмици районните прокуратури в Перник и Радомир са приключили четиринадесет наказателни производства, водени срещу лица, управлявали моторните превозни средства след употреба на алкохол. Наложените по тях наказания по сключени споразумения са от четири до десет месеца „лишаване от свобода“, както ефективно, така и условно, както и забрана да шофират за различен срок – от четири месеца до две години.

Четири месеца „лишаване от свобода“ и забрана за правоуправление на МПС за срок от дванадесет месеца е наказанието на С.И. (на 54 години), наложено с определение на съда след одобрено споразумение между Районна прокуратура – Радомир и защитата на подсъдимия. На 19.07.2017 г. в с. Дрен той шофирал лек автомобил „Фолксваген Джета“ със съдържание на 1,81 промила алкохол в кръвта. Това се случило, след като вече бил осъден с влязла в сила присъда за подобно деяние.

Със споразумение с Районна прокуратура – Перник е приключило делото срещу четиридесет и четири годишния С.С., който се е признал за виновен за това, че на 03.03.2017 г. в с. Рударци управлявал лек автомобил „Фиат Улисе“ с 3,70 промила алкохол в кръвта. Наложеното му наказание е шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок, както и лишаване от право да управлява МПС за осемнадесет месеца.

Подсъдимият К.К. (на 45 години) от с. Големо Бучино е сключил споразумение с Районна прокуратура – Перник, с което се е съгласил да му бъде наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за три години, както и забрана да шофира за срок от двадесет и четири месеца. На 22.07.2016 г. той управлявал „Мерцедес“ след употреба на алкохол – със съдържание на 2,85 промила в кръвта. К.К. нарушил правилата за движение по пътищата, като на платно с двупосочно движение навлязъл в лентата за насрещно движение. В резултат на това водачът предизвикал пътно-транспортно произшествие с друг лек автомобил и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на едно лице.

Comments

comments