Девет ученици ръководиха община Гоце Делчев за един ден

DSC_0961

Община Гоце Делчев за поредна година се включи в инициативата „Мениджър за един ден“, която бе проведена в страната. Днес, девет ученика от НПГ „Димитър Талев“ заеха различни постове в общинската администрация. Единадесетокласниците заеха следните места:
Екатерина Стаматова – Кмет на общината
Йоан – Константин Бойчев – Заместник-кмет
Али Скендеров – Заместник-кмет
Блага Гивезина – Секретар на общината
Мария Пръчкова – Директор на дирекция „Финансово-стопански дейности“
Стела Мангалова – Директор на дирекция „Устройство на територията“
Мария Андонова – Директор на дирекция „Общинска собственост“
Добринка Романска – Екология
Петър Халилов – Младежки дейности

В рамките на два часа, учениците управляваха община Гоце Делчев, а след това споделиха, че са впечатлени от работата и отговорностите. „Не съм предполагала колко много отговорности има и проблеми трябва да решава един кмет – дори само в рамките на няколко часа“, коментира Екатерина Стаматова, която зае позицията на градоначалник.
Тъй като инициативата „Мениджър за един ден“ съвпадна с Деня на българската община – 12 октомври, всички деветима ученика получиха подаръци от кмета Владимир Москов и сертификати за своето участие. „Такива инициативи са чудесни и трябва да бъдат по-чести. Но и без тях трябва да сте убедени, че вратите на общината винаги са отворени за вас, за вашите идеи, предложения и проблеми“, категоричен бе кметът Владимир Москов.

Comments

comments