Петима шофьори зад решетките за шофиране след употреба на алкохол

655-402-syd

Районните прокуратури в Перник и Радомир са сключили пет споразумения със защитниците на подсъдимите за управление на МПС след употреба на алкохол – престъпление по чл. 343г, вр. чл. 343б, ал. 1, вр. чл. 37, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс.

На 05.12.2017 г., със съдържание от 3,74 промила алкохол в кръвта, подсъдимият А.З. шофирал лек автомобил „Опел“ по ул. „Иван Вазов“ в гр. Перник. След одобрено от съда споразумение на него му е определено наказание от седем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и забрана да управлява МПС за срок от една година и три месеца.

Четири месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от три години, и лишаване от право да шофира през следващите девет месеца е наказанието, наложено на С.Л. за същото престъпление. На 02.09.2017 г. той управлявал лек автомобил „Ауди“ в пернишкия квартал „Изток“ след употреба на алкохол, установено по надлежен начин с техническо средство – 2,27 промила.

Подсъдимият С.А. на 29.04.2017 г. се движил по ул. „Искър“ в гр. Перник със съдържание на 1,12 промила алкохол в кръвта, в срока на изтърпяване на наказание за подобно деяние. По споразумение с Районната прокуратура му е определено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за период от петнадесет месеца.

Същото наказание е наложено по одобрено от съда споразумение на подсъдимия Е.Д., като той е лишен от правото да шофира за срок от петнадесет месеца за това, че на 01.11.2017 г. в гр. Радомир управлявал лек автомобил „Мазда“ с 1,32 промила алкохол в кръвта.

Наказание от осем месеца „лишаване от свобода“, с тригодишен изпитателен срок, и лишаване от право да управлява МПС през следващите осем месеца е наложено на подсъдимия Я.К., шофирал на 23.12.2017 г., в гр. Радомир, с 2,38 промила алкохол в кръвта.

Определенията на съда не подлежат на обжалване и имат характер на влязла в сила присъда.

Comments

comments