Григор Димитров триумфира на финала в Лондон

григор

Григор Димитров триумфина на турнира на АТП в Лондон.  На финала първата българска ракета успя да победи белгиеца Давид Гофен с 7-5, 4-6, 6-3 след 150 минути игра.

В началото на двубоя белгиецът демонстрира агресивна игра и поведе с 4:2. Българинът отвърна с три последователни гейма до 5:4 и затвори първия сет с 7:5.

Димитров започна втория сет с точка, но пропусна възможност за пробив и допусна две двойни грешки. Гофен стигна до брейк, поведе с 4:3 и завърши сета с 6:4.

Четири възможности за Григор за пробив в решаващия трети сет. С три сервиса Давид се измъкна от брейк за българина. В шестия гейм Димитров стигна до пробив и покачи резултата до 5:2. До триумфалния резултат 6:3 се стигна след грешка на Гофен при воле на мрежата.

Димитров завършва годината с историческата победа за България и рекордна трета позиция в световната ранглиста. 26- годишният хасковлия спечели всичките си пет мача в британската столица, които му осигуриха максимален брой точки, нареждащи го след лидерите Рафаел Надал и Роджър Федерер.




 

 



Comments

comments