Григор Димитров най-после с победа над Дел Потро

Григор Димитров за първи път в кариерата си (от шестия опит) победи Хуан Мартин дел Потро, след като го подчини с 6:3, 7:5 по пътя си към четвъртфиналите на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Синсинати. Хасковлията прекрати серия от пет поражения от аржентинеца в предишните им сблъсъци, но в американския град успя да наложи преимуществото си и най-вече да се възползва от пропуските в представянето на съперника.

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров вече знае името на следващия си съперник на турнира в Синсинати. Това е японецът Юичи Сугита. Двамата ще излязат един срещу друг утре в сблъсък от 1/4-финалната фаза на надпреварата. Ако премине и през него, Григор ще изравни класирането си от миналата година, когато игра полуфинал, а в тази фаза евентуално ще го очаква Джон Иснър, Франсес Тиафо, Николоз Басилашвили и Джаред Доналдсън.
Японецът в момента е №46 в световната ранглиста. Досега той е играл само веднъж срещу Гришо. Българинът записа победа на турнира в Торонто, но това стана доста трудно с резултат 5:7, 7:6 (5), 6:4. 00679622

Comments

comments